У Держбюджеті і на наступний рік не передбачили грошей на програму "Доступне житло"

У проекті Держбюджету на 2021 рік не передбачили виділення коштів на програму "Доступне житло", в якій беруть участь 16 тисяч українців.

Про це повідомили в пресслужбі Держмолодьжитла у середу, 16 вересня.

У Фонді наголосили, що в проєкті в межах потреби передбачено покриття витрат за діючими договорами громадян з Держмолодьжитлом за програмами часткової компенсації та здешевлення вартості іпотечних кредитів. Також закладено кошти на збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла на 25 млн грн.

"Це дозволить видати близько 30 кредитів молодим сім'ям", - повідомили у фонді.

У держорганізації також підкреслили, що це вже не перший рік в держбюджеті не приділяють уваги потребам українців у власному доступному житлі.

Глава правління Держмолодьжитла Сергій Кімнатний додав, що коли було виділено 14 млн грн на кредити учасникам АТО і ВПО, то в перші хвилини з початку онлайн-реєстрації було отримано близько 1 000 заявок на участь у програмі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, для переселенців в Краматорську і Сєвєродонецьку за рахунок міжнародної допомоги побудують 500 квартир і куплять ще 60. Всього житлом планується забезпечити близько 1,5 тис. осіб.

Тим часом, біля Офісу президента України у вівторок, 8 вересня, мітингували переселенці з тимчасово окупованих територій, вимагаючи відновлення програми "Доступне житло" і фінансування пільгового кредитування під 3%.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом