В Україні для переселенців планують побудувати 560 квартир

Для переселенців у Краматорську і Сєвєродонецьку за рахунок міжнародної допомоги побудують 500 квартир і куплять ще 60. Усього житлом планується забезпечити близько 1,5 тис. осіб.

Про це під час пресконференції в середу, 16 вересня, розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Давид Макар'ян, передають Донецькі Новини.

За його словами, профільне міністерство сприяє впровадженню нових моделей забезпечення житлом ВПО.

"Проект міжнародної технічної допомоги "Поліпшення умов проживання у східних областях України" ініційований Міжнародною організацією з міграції, а також кредитною установою – Німецьким державним банком KfW. Проєкт передбачає залучення допомоги у розмірі 22 млн 100 тис. євро. Його реалізація розрахована до 2025 року і повинна забезпечити житлом близько 1,5 тис. ВПО", – повідомив Макар'ян.

"В рамках проєкту планується будівництво 500 квартир і придбання додатково ще 60 квартир у двох містах – Краматорську та Сєвєродонецьку", – додав він.

У Мінреінтеграціі, за словами заступника міністра, безпосередньо зацікавлені в реалізації проєкту і готові виступити його координатором. З цією метою при міністерстві планується створити Наглядову раду за участю всіх зацікавлених сторін.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, біля Офісу президента України у вівторок, 8 вересня, мітингували переселенці з тимчасово окупованих територій, вимагаючи відновлення програми "Доступне житло" і фінансування пільгового кредитування під 3%.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом