У ДБН готують зміни щодо парковок електротранспорту

У Державні будівельні норми збираються внести зміни, згідно з якими може стати обов'язковим облаштування гаражів та автостоянок зарядними пристроями для електромобілів.

Про це написав у себе в Facebook заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій.

За його словами, нововведення має поліпшити комфортні умови для власників машин з електродвигуном і безпеку для мешканців прилеглих будинків.

Так, згідно з проєктом, у паркінгах і автостоянках на машиномісця з зарядкою виділятиметься від 5% території. При цьому у 2025 році цей показник має зрости до 10%. Такі місця мають бути промарковані спеціальним знаком на підлозі та огороджені від звичайної парковки. Відстань до житлових будинків буде регламентуватися тими ж нормами, як і автостоянки від 10 машин.

Тацій повідомив, перш ніж ввести ці норми в життя їх спочатку мають схвалити в Мінрегіоні.

"Сподіваюся, що проєкт отримає необхідну підтримку, адже прийняття цих норм дозволить врегулювати розміщення паркомісць для електромобілів, а також поліпшити інфраструктуру для популяризації цього екологічного виду транспорту", - додав столичний чиновник.

Відомо, що проблема парковок в Києві – одна з найгостріших. Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, першу роторну парковку в Києві поки так і не встановили біля будівлі Житнього ринку, як це планувалося ще на початку минулого року. Плани зірвалися через епідемію коронавірусу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом