У Чернівцях аварійну будівлю перетворили на житло для переселенців

1 хв

У Чернівцях міжнародна фінансова установа НЕФКО реконструювала аварійну будівлю під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі організації.

Раніше у приміщенні знаходилась санітарно-епідеміологічна станція (СЕС), а зараз тут облаштували вісім житлових блоків із 16 кімнатами, в яких зможе проживати 51 людина. 

НЕФКО реалізувала проєкт за один рік, витративши понад 800 тисяч євро. Також у межах проєкту відремонтували поліклініку за 1,5 млн євро, які надав Євросоюз. 

“На початку війни в Чернівцях було офіційно зареєстровано понад 60 тисяч переселенців. Розмістити всіх було важко, і, оскільки всі орендовані квартири та готелі були зайняті, багато хто був змушений мешкати в наших дитячих садках, школах і релігійних установах”, — сказав міський голова Роман Клічук.

Ордери на проживання у будівлі надали двом сім’ям переселенців. Одна сім’я родом зі Слов’янська, інша — з Красногорівки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Чернівецька ОВА заявила, що в області є понад 100 будівель комунальної власності, які планують переобладнати під житло для внутрішньо переміщених осіб. За останні два роки за кошти міжнародних організацій вже відремонтували 48 будівель загальною площею 80,5 тисячі кв м.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

321

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом