На Буковині планують переобладнати понад 100 будівель під житло для ВПО

1 хв

У Чернівецькій області є понад 100 будівель комунальної власності, які можна переобладнати під житло для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Укрінформ.

“Станом на квітень 2024 року сформовано перелік будівель комунальної власності, які можуть бути переобладнані для довгострокового розміщення внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області, а також об’єкти незавершеного будівництва, які можуть бути використані для зазначених цілей, що нараховує 104 будівлі загальною площею 792,2 тисячі м кв”, — йдеться у повідомленні Чернівецької ОВА.

В обласній адміністрації додали, що за останні два роки за кошти міжнародних організацій відремонтували 48 будівель загальною площею 80,5 тисячі  кв.м. З них 30 будівель є в переліку місць тимчасового проживання, де мешкають 1474 ВПО та вільними залишаються 280 ліжко-місць. Водночас за кошти обласного та місцевих бюджетів завершили ремонтні роботи шести будівель для проживання ВПО. У цих будівлях створили 440 місць.

На квітень 2024 року в Чернівецькій області сформовано 73 місця тимчасового проживання, в яких мешкають 2 746 внутрішньо переміщених осіб та вільними залишаються 543 ліжко-місця.

Також в системі соціального захисту населення Чернівецької області діють 5 психоневрологічних будинків-інтернатів, дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат. В них проживають 458 ВПО, серед яких 256 осіб похилого віку та особи з інвалідністю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на початку квітня у Чернівецькій області розпочалось будівництво багатоповерхівок за кошти європейської спільноти, де зможуть жити понад 650 сімей, що постраждали від російської агресії. П’ять будинків планують звести до березня 2025 року в межах двох проєктів. Один за підтримки НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації), інший — Міжнародної асоціації міграції. Гроші на це виділив Європейський Союз.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

596

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом