У Британії продається ядерний бункер з 56 кімнатами. Фото

У Великобританії продається підземний ядерний бункер Хоуп Коув, в якому знаходяться 56 спальних кімнат.

Як повідомляє The Independent, двоповерховий бункер побудовали ще у 1941 році, тут розміщувалася радіолокаційна станція, яка використовувалася у Другій світовій війні. Пізніше під час кризи 1950-х років та загрози ядерного нападу, об'єкт перебудували в урядовий штаб, в якому могли розміститися в разі потреби до 250 чиновників з вищих ешелонів влади. На балансі британської влади база перебувала до 90-х років.

Сьогодні цей об'єкт нерухомості продається за допомогою аукціону, початкова вартість 435 тисяч фунтів стерлінгів. Його вже раніше намагалися продати, але бажаючих купити таке житло не знайшлося.

З особливостей слід зазначити, що тут працює система циркуляції повітря, тому зовнішнє забруднення атмосфери (в тому числі радіоактивне) для жителів не матиме наслідків.

Бункером цікавилися різні бізнесмени, які планували зробити тут винний льох, склад або відкрити готель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Сан-Франциско в районі Берклі побудували сучасний триповерховий будинок, стійкий до землетрусів і зсувів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом