У Бородянці представили 3D-інструмент для відновлення міста

1 хв

В Бородянці представники литовського Агентства розвитку будівельного сектору презентували 3D-інструмент для планування відновлення селища після війни. Про це розповіла очільниця Бородянської селищної ради Ірина Захарченко на своїй сторінці у Facebook.

До війни в Бородянці мешкало 13 тисяч осіб, але росіяни зруйнували 144 будівлі та завдали збитків на понад 140 млн євро.

Розроблена литовським Агентством розвитку будівельного сектору (SSVA) 3D-модель міста дозволить досліджувати будь-яку територію міста дистанційно, використовуючи панорамний огляд з різних кутів і точок, зокрема з повітря. Також вона містить набір даних для точного вимірювання відстаней з похибкою близько 5 см, що допоможе планувати висоту будівель і враховувати освітленість території. Платформа сприятиме залученню бізнесу та інвесторів завдяки можливості дистанційного аналізу земельних ділянок. 

Окрім цього, система має автоматизувати адміністративні послуги та підвищити прозорість комунікацій з громадськістю, зменшуючи антикорупційні ризики. Платформа є частиною загальної стратегії зі створення єдиного національного порталу геоданих для України.

Зараз фахівці Бородянської селищної ради почнуть проходити навчання для правильного використання системи у своїй роботі. Особливо нею зацікавилися у відділі містобудування, архітектури та капітального будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2023 році за запитом Київської обласної військової держадміністрації українські архітектори з UVT GROUP розробили концепт та презентацію відновлення Бородянки, яка була зруйнована російськими окупантами. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

166

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом