У Берліні зведуть унікальний багатофункціональний релігійний центр. Фото

Перший у світі багатофункціональний релігійний центр "House of One" побудують у столиці Німеччини Берліні. Вперше під одним дахом на богослужіння будуть збиратися християни, іудеї та мусульмани.

Як повідомляє The Guardian, будівництво комплексу почнеться в історичній частині Берліна на вулиці Лейпцизькій на фундаменті церкви святих Петра і Павла XIII століття, яка була практично зруйнована під час Другої світової війни. Руїни церкви остаточно знесли у 1960-му році.

Передбачається, що будівництво почнеться восени цього року і триватиме чотири роки. Німецьке видання Die Zeit назвав будівництво "найбільш вражаючим церковним будівельним проєктом Німеччини".

Вартість будівництва оцінили у 47 млн євро. Німецький уряд виділить 20 млн євро, ще 10 млн євро дасть Берлінська міська влада, за допомогою пожертвувань вже зібрали ще 9 млн євро. Відсутню суму планують добрати протягом чотирьох років, поки йтиме будівництво.

Реалізацію проєкту довірили архітектурної студії Kuehn Malvezzi, яка перемогла у конкурсі ще в 2012 році. Основна концепція заснована на ідеї різноманітності в єдності: у кожної віри буде своє власне місце для ритуалу, а геометрична форма каркаса будівлі об'єднує різні простори і створе єдиний вид в контексті міста.

У будівлі будуть церква, мечеть і синагога, об'єднані центральним залом, де будуть проводитися дискусії і заходи. Їх зможуть відвідувати люди, які сповідують різні релігії, а також атеїсти. Зовнішній вигляд центру відрізнятися від сусідніх житлових і комерційних будівель кубічною формою. Спеціальні отвори у цегляному фасаді характеризує священність простору всередині - вони розташовані навколо центрального залу з куполом. Всі простори спеціально розроблялися у співпраці з кожною з релігійних громад.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Німеччині на місці Берлінської стіни з'явився символічний житловий комплекс Charlie Living.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом