Ціна на житло в США оновила абсолютний рекорд

Середня ціна на житло в США відновила максимум, за рік подорожчавши до 320 тисяч доларів. Таким чином зростання цін на квадратні метри житлової нерухомості склало 14%.

Відповідні дані навела брокерська компанія Redfin Corp., передає Інтерфакс-Україна.

Як відзначили експерти компанії, середня ціна проданого житла досягла $319,8 тисяч доларів, зростання вартості виявився найзначнішим з 2013 року. Однак брокери відзначають, що є ознаки того, що "божевілля" на ринку нерухомості має скоро закінчитися. Як відзначають дослідники, на колосальний сплеск вплинув коронавірус і карантин. Так, у вересні кількість угод з купівлі-продажу зросла на 30% у порівнянні з вереснем 2019 року. Тим часом, кількість пропозицій на ринку також рекордно впало: оголошень про продаж будинків стало менше на 28%.

Високий попит і низька пропозиція викликала додатковий ажіотаж на ринку. В результаті будинки продавалися майже в два рази дорожче від спочатку запропонованої ціни. Така ситуація на ринку досить незвичайна і не пов'язана з сезонними факторами: зазвичай пожвавлення спостерігалося на початку літа, що поступово вщухало до осені.

Як відзначають брокери, зараз багатьох гравців на ринку цікавить питання, скільки будуть рости ще ціни на житло. У компанії підкреслили, що передумов для нового вибухового зростання немає, але і знижуватися ціни на квадратні метри поки теж не будуть.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, зростання цін на нерухомість сталося майже в усьому світі. Київ, наприклад, опинився на одинадцятому місці в рейтингу міст, в яких відбувся стрибок цін. Згідно з оприлюдненими даними, ціни на житло в українській столиці зросли в середньому на 11,2% за період з червня 2019 року по червень 2020 рік.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом