Зростання цін на нерухомість: у світовому рейтингу Київ опинився у лідерах

Київ потрапив до рейтингу країн з швидко зростаючими цінами на житло, незважаючи на явне зниження економічних показників.

Відповідне дослідження опублікувала британська компанія KhightFrankGroup.

Згідно з оприлюдненими даними, ціни на житло в українській столиці зросли в середньому на 11,2% за період з червня 2019 року по червень 2020 рік. Таким чином українська столиця зайняла 11 місце в списку серед 150 міст, обігнавши такі міста як Варшава, Будапешт і Софія. Також сильне зростання цін на квартири спостерігалося в Росії та країнах СНД.

Як відзначають дослідники, лідерами рейтингу стали турецькі міста – Ізмір (28,1%), Анкара (26,4%), Стамбул (20,2%).

Тим часом, в компанії розповіли в яких містах спостерігалося і зниження цін на нерухомість. Так в містах ОАЕ житло подешевшало: Абу-Дабі (падіння на 8,3%), Дубаї (6,6%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше компанія Deloitte представила огляд найдорожчої нерухомості Європи. У нього потрапили 23 країни і 67 міст.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом