Світовий банк пообіцяв дати $300 млн на термомодернізацію в Україні

Програму термомодернізації житлових будинків в Україні підтримав Світовий банк, який готовий виділити на цю ініціативу 300 млн доларів.

Про це розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає у п'ятницю, 11 лютого, пресслужба Мінрегіону.

За його словами, проведення енергоефективних заходів передбачає модернізацію сектора теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Станом на кінець минулого року спільні проєкти Мінрегіону та Світового банку дозволили суттєво скоротити споживання природного газу (на 27 млн кубометрів) та електроенергії (на 26 гігаватів). Завдяки цьому викиди вуглекислого газу знизилися на 45 тисяч тонн на рік.

У свою чергу директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі наголосив, що банк готовий підтримати розвиток та підвищення енергоефективності в Україні. Технічні моменти реалізації нового проєкту мають завершити до кінця цієї весни.

"Переконаний, що це допоможе українським містам знизити рівень залежності від паливно-енергетичних ресурсів та зробить внесок в амбітні цілі України щодо протидії зміні клімату", - наголосив представник СБ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року Чернишов презентував законопроєкт "Про створення умов для впровадження комплексної термомодернізації будівель". Раніше президент Володимир Зеленський анонсував програму термомодернізації, яка має розпочатися вже цього року. Вона передбачає утеплення близько 5 тисяч багатоквартирних будинків, а також підвищення енергоефективності бюджетних та комунальних установ. Подібні методи мають скоротити споживання газу на 30-40%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом