Суд знову заарештував садибу Барбана

Шевченківський районний суд Києва повторно заарештував садибу Барбана на Обсерваторній, 6. Також знову заборонено проводити будь-які будівельні роботи на ділянці.

Відповідне рішення суд ухвалив минулого тижня 26 січня.

Встановлено, що ділянка знаходиться у межах історичного ареалу столиці, тому проводити будь-які будівельні роботи заборонено без погоджень із органом охорони культурної спадщини.

Суддя вирішив задовольнити клопотання прокуратури та наклав арешт на цілісний майновий комплекс за адресою: вулиця Обсерваторна, 6, ділянка площею 0,2 га. Постанова може бути оскаржена протягом 5 днів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, кілька тижнів тому цей же суд зняв арешт із садиби Барбана. Використовуючи рішення, забудовник почав звозити на ділянку будівельну техніку. Щоб не допустити продовження демонтажу історичної будівлі, активісти побудували барикади. Захисники садиби також зустрілися з представниками столичної влади, щоб вжити всіх заходів щодо збереження будівлі, оскільки вона, незважаючи на свій вік та значення, не має статусу пам'ятки архітектури.

Будівельні роботи проводить компанія "Агентство столичних новин". Її пов'язують із колишнім депутатом Київради Миколою Негричем. Тут планується будівництво житлового будинку та об'єктів соціально-культурного призначення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом