Суд вже незабаром поставить крапку у справі про незаконний Генплан Києва

Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 7 березня поставить крапку у справі щодо оскарження Генерального плану столиці.

Як повідомляє "Київвлада", киянин Ігор Гец через суд вимагав визнати дії КМДА неправомірними, а також зобов'язати мерію утриматися від підготовки Генплану. Також у рамках справи позивач вимагав визнати протиправною бездіяльність уряду, який "не вжив заходів реагування на факти зазначених протиправних дій з боку КМДА". Відповідачами у цьому проваджені виступають столична мерія та Кабінет міністрів відповідно.

Відомо, що торік, 6 липня, ліквідований Окружний адмінсуд Києва повністю відмовив Гецу в задоволенні його позову. Тому чоловік подав апеляційну скаргу, яку, зрештою, має розглянути апеляційний адмінсуд.

У рішенні ОАСК від 6 липня 2022 року, у січні 2021 року Ігор Гец звернувся до міського голови Києва та голови КМДА Віталія Кличка з листом, у якому повідомив про порушення чинного законодавства, пов'язаного з розробкою проєкту нового Генплану Києва. Про які саме порушення йшлося, у судовому документі не уточнюється.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, свою вимогу позивач аргументував тим, що вважає сьогоднішній Генеральний план законним. Згідно із Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" чинний документ є безстроковим, а тому розробки нового проєкту – відповідно суперечать законодавству.

У свою чергу, зазначимо, що ще у вересні 2021 року в містобудівному департаменті КМДА заявляли, що проєкт Генплану вже майже доопрацьований, ще тоді він уже був на фінальній стадії. Відомо, що Мінкульт затвердив історико-архітектурний опорний план Києва – важливу складову Генплану столиці, що мав дозволити боротися з несумлінними забудовниками. Втім, на думку експертів, ІАОП насправді не встановлює меж та режимів використання території історичних ареалів. Тобто фактично документ абсолютно не має жодної юридичної сили. Станом на сьогоднішній день Генплан так і не був затверджений столичною владою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом