Новий Генплан Києва: ОАСК переходить до розгляду справи по суті

Київський Окружний адмінсуд завершив підготовче провадження за позовом до уряду і Київської мерії щодо проєкту нового Генплану столиці.

Про це повідомили в пресслужбі ОАСК у четвер, 8 липня.

Наступне засідання суду, вже з розгляду справи по суті має відбутися 8 вересня.

Згідно з повідомленням суду, позивач вимагає визнати незаконними дії Київської міської держадміністрації з розробки нового Генерального плану столиці. Також він вимагає зобов'язати столичну владу утриматися від його подальшої розробки. На думку позивача, розроблений у 2002 році "Київпроєктом" Генплан є безстроковим, отже – нові проєкти незаконні.

Також позивач просить зобов'язати Кабмін відреагувати на незаконні, на його думку, дії з боку столичної влади.

Третіми особами у справі суд залучив КО "Інститут генерального плану Києва" і Департамент містобудування та архітектури КМДА. Позов подав громадський активіст Ігор Гец.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, мер Києва Віталій Кличко обіцяв презентувати проєкт нового Генерального плану ще у травні. Однак, так цього і не зробив. При цьому очільник міста розповів, що Генплан збиралися представити ще в кінці минулого року, але в силу певних причин, частково пов'язаних з коронавірусом, довелося відкласти громадські слухання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом