Головний архітектор Києва розповів, коли винесуть на обговорення Генплан столиці

Генплан Києва столична влада винесе на обговорення одразу після перемоги України у війні з росією.

Про це розповів головний архітектор Києва, директор Департаменту архітектури та містобудування КМДА Олександр Свистунов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, громадські слухання Генплану мали відбутися у лютому, проте за сьогоднішніх умов, вважає головний столичний архітектор, виставляти документи планування на загальний розгляд не варто.

"Законодавством прописано, що генплан – це документ стратегічного планування, для якого обов'язковою є процедура громадських слухань", - підкреслив Свистунов, додавши, що документ Генерального плану буде винесений майже відразу після перемоги України. Він очікує, що до тексту документа буде внесено багато змін під час обговорення.

Зокрема, за прогнозами столичного чиновника, багато зауважень з боку силових відомств торкнуться питань безпеки, особливо критичної інфраструктури та військових об'єктів. Також треба розуміти тренди міграції населення, розвиток спеціалізації районів міста та міст-супутників, додав архітектор.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, нещодавно секретар Київради Володимир Бондаренко подав проєкт рішення "Про окремі питання відомостей, що становлять службову інформацію в Київській міській раді на період дії військового стану", яким столична влада планує приховати публічну інформацію, що стосується серед іншого Генплану, ДПТ, дозволів на будівництво та виділення земельних ділянок. Це рішення викликало хвилю критики серед експертів та громадськості, оскільки багато хто вважав, що влада намагається приховати незаконне виділення землі на користь забудовників.

Ще у вересні минулого року у містобудівному департаменті КМДА заявляли, що проєкт Генплану вже майже доопрацьовано, ще тоді він уже був на фінальній стадії. Відомо, що Мінкульт затвердив історико-архітектурний опорний план Києва – важливу складову Генплану столиці, що мало дозволити боротися з несумлінними забудовниками. Втім, на думку експертів, ІАОП насправді не встановлює меж та режимів використання території історичних ареалів. Тобто фактично документ абсолютно не має жодної юридичної сили.

Через затягування з проєктом Генерального плану столиці було звільнено керівника комунальної організації "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

302

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом