Суд скасував право власності на збудовані об'єкти біля Конча-Заспи


Київська прокуратура домоглася скасування права власності на незаконно збудовані об'єкти на ділянці землі біля Конча-Заспи, вартість якої перевищує 31 млн гривень.

Про це повідомили у четвер, 22 вересня, у пресслужбі правоохоронних органів.

Зазначається, що позов прокуратури задовольнив Господарський суд Києва, скасувавши рішення про держреєстрацію права власності на самовільно збудовану будівлю на земельній ділянці рекреаційного призначення площею понад 1 га, розташованій на вулиці Лісничій у Голосіївському районі Києва. Співробітники правоохоронних органів встановили, що товариство не було належним орендарем ділянки, а зведені будинки на ній є самочинним будівництвом.

Як наголосили у прокуратурі, за таких обставин товариство не могло отримати право власності на об'єкти нерухомості та вчиняти будь-які дії щодо їх відчуження третім особам.

"Прокуратура звернулася до суду з позовом про анулювання рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та зобов'язанням знести самовільно побудоване нерухоме майно", – повідомили у пресслужбі.

Господарський суд знайшов докази прокурорів переконливими, тому задовольнив позов у повному обсязі.

"Таким чином, скасувавши право власності на самовільно збудовані об'єкти, запобігли отриманню товариством поза конкурсом комунальної земельної ділянки рекреаційного призначення", - зауважили у прокуратурі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше шахраї змінили контури ділянок у Конча-Заспі, наплодивши їх, а потім оформивши на підставних осіб. У результаті міський бюджет столиці недоотримував велику суму.

Також столична влада вирішила перевірити Голосіївський парк щодо незаконних забудов. За словами чиновників, основною складністю захистити парк від забудови є те, що немає чіткого визначення його кордонів, що приваблює різних недобросовісних забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом