Суд підтримав противників забудови Совських ставків у Києві

Касаційний суд у середу, 24 березня підтримав киян, які виступають проти забудови Совських ставків у Солом'янському районі Києва.

Про це написав депутат Київради Костянтин Богатов у себе в Facebook.

Тепер справа про розірвання договору оренди території Совських ставків з фірмою "Господарник" переходить в апеляційну інстанцію.

"У разі розірвання договору, Совські ставки будуть збережені у вигляді ставків, а не у вигляді нового житлового масиву", - написав депутат.

Детальний план забудови території був оприлюднений Департаментом містобудування та архітектури КМДА у 2018 році. Згідно з документом, на цій території передбачається будівництво двох десятків багатоповерхівок, а з 11 ставків нижнього каскаду залишається тільки два великих водосховища і два маленьких.

Місцевих жителів обурило, що забудова знищить не тільки зелену зону, а й спричинить транспортний колапс на масиві.

Компанію "Господарник" пов'язують з депутатом і власником мережі "Фуршет" Ігорем Баленком. Компанія отримала ділянку площею 19 га в оренду на 13 років тому за часів мері Леоніда Черновецького, передає Liga.net.

Забудовник стверджує, що планує побудувати на Совських ставках вісім багатоповерхових будинків. Згідно з договором оренди, будівництво мало початися протягом трьох років, однак цього так і не зробили. Це є приводом для розірвання домовленостей.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше кияни подали петицію про створення ландшафтного парку місцевого значення "Совські ставки" замість нового житлового кварталу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом