Суд дозволив забудову Павлівського скверу, незважаючи на невідповідність планів

Суд відновив дозвіл на будівництво будинку на вулиці Гоголівській, 32 на території Павлівського скверу в Києві.

Відповідне рішення виніс Окружний адміністративний суд столиці 7 серпня, передають "Наші гроші".

Ділянка площею 0,22 га знаходиться у 25-річній оренді "Авіакомпанії "ВІТА" з 2003 року. Дозвіл на будівництво Держархбудінспекція видала у серпні 2019 року. Йдеться про найвищу категорію будівництва, тобто вище 100 метрів. У листопаді минулого року ДАБІ скасувала МУО, оскільки забудова суперечить функціональному призначенню ділянки. Згідно з чинним Генпланом, це територія громадських будівель та споруд, а не житлової забудови.

У постанові Окружного адмінсуду прямо вказано про невідповідність планів забудовника і функціонального призначення ділянки. Однак це не вплинуло на рішення відновити дозвіл.

"Таке рішення адміністративного суду є очевидно абсурдним. Його необхідно скасувати, а наш рідний сквер – захистити", – заявила депутатка Київради Ольга Балицька.

Балицька нагадала, що дозвіл на забудову було скасовано з її ініціативи та за сприяння Олени Бабак – тодішньої глави Мінрегіону. У грудні 2019 Бабак звільнилася, заявивши, що на неї чинили тиск через анулювання дозволів про будівництво, зокрема, на Гоголівській, 32-В.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутати Київської міської ради підтримали у першому читанні проєкт рішення про можливість анулювання договору оренди із забудовником двох земельних ділянок на вул. Богдана Хмельницького, 80-Б у Шевченківському районі. Там планується будівництво житлового будинку з паркінгом. Ця територія межує зі сквером ім. В. Чкалова.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом