Суд дозволив побудувати на Подолі впритул до пам'ятки архітектури бізнес-центр

Північний апеляційний господарський суд дозволив будувати бізнес-центр за адресою Верхній Вал, 44 у Подільському районі столиці впритул до пам'ятки архітектури.

Як повідомляє видання "Грати", будівництво проходить на ділянці, яка знаходиться в історико-архітектурному заповіднику "Стародавній Київ". Міськрада виділила тут компанії "Явір-95" 316 "квадратів" під забудову.

Так, тут збираються звести п'ятиповерховий будинок впритул до двох будинках. Один з них пам'ятник архітектури, побудований у 1877 році висотою в два поверхи. У цій будівлі знімає приміщення школа англійської мови "Тауер", яка подала до суду позов, вимагаючи розірвати договір оренди з компанією "Явір-95".

Крім того, школа попросила суд зупинити підготовку до будівництва, оскільки через виритий котловану почало підтоплювати фундаменти поруч розташованих будинків.

Варто підкреслити, що раніше Господарський суд підтримав позов і заборонив проводити будівництво. Однак "Явір-95" подав апеляцію і 3 лютого виграв її.

Проти будівництва також виступають і жителі поруч розташованих будинків. За словами киян, через роботи, що проводяться на ділянці, стіни їхніх осель вкрилися тріщинами.

Варто зазначити, що Київрада підтримала забудовника. Представник столичної влади заявив, що через простої з будівництвом компанія зазнає збитків і в підсумку не зможе платити орендну плату.

Компанія "Явір-95" належить бізнесмену і колишньому депутату Київради від "Батьківщини" Володимиру Старовойту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київська прокуратура через суд спробує довести незаконність рішення міської ради про надання в оренду земельної ділянки на території парку-пам'ятника "Нивки", на якому збираються почати будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом