Столичного нотаріуса судитимуть за махінації з нерухомістю

Нотаріус Київського міського нотаріального округу допоміг незаконно заволодіти нерухомістю на суму понад 8 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

Як з'ясували правоохоронці, у жовтні 2017 року нотаріус, діючи в інтересах третіх осіб, вніс зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Так він змінив керівника приватного товариства на підставну особу.

Потім на підставі підробленого акту прийому-передачі один з об'єктів нерухомості площею понад 900 кв. м на вул. Московській був переданий у власність іншій компанії і перепроданий.

До суду вже направлено обвинувальний акт відносно приватного нотаріуса за фактом пособництва у шахрайському заволодінні нерухомим майном в особливо великих розмірах. Реальним власникам нерухомості було завдано шкоди на суму 8,4 млн. грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві судили шахрая, який намагався заволодіти квартирою учасника АТО. Нотаріус відмовив у державній реєстрації, бо побачив, що інформацію про право власності підробили. Про це він повідомив у поліцію.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом