Столичний офісний центр за допомогою нотаріуса "виріс" у 34 рази

У Києві побудували восьмиповерховий офісний центр на місці диспетчерської станції завдяки тому, що нотаріус, не маючи підстав, збільшив площу нерухомого майна у 34 рази.

Про це йдеться у постанові Київського апеляційного суду, передають "Наші Гроші".

Як встановило слідство, компанія "Лавістон" купила на аукціоні приміщення лінійної диспетчерської станції на вулиці Бойчука у Печерському районі столиці, площа якого становить 85 "квадратів". Угода обійшлася фірмі у 1,6 млн гривень. На її місці побудували офісний центр висотою у вісім поверхів, при цьому площа зросла до 2874 "квадратів". Земля під будівлею належить "Київпастрансу".

Правоохоронці з'ясували, що будівництво велося без необхідних документів, при цьому влітку минулого року нотаріус вніс зміни до Держреєстру прав на нерухоме майно і площа будівлі збільшилася таким чином у 34 рази.

За фактом поліція порушила кримінальну справу, а в жовтні Шевченківський райсуд заарештував будівлю. Проте 8 лютого Київський апеляційний суд скасував це рішення, і в клопотанні прокуратури про накладення арешту відмовив.

Власником компанії "Лавістон" значиться Ігор Крючков. У 2019 він балотувався до Верховної Ради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, суд залишив в реєстрі пам'яток будівлю, яку знесли для будівництва ЖК Metropole. 15 вересня 2010 року Мінкульт вніс до Держреєстру "Особняк" як об'єкт культурної спадщини місцевого значення. В травні 2017 року ТОВ "Ковчег" продало цю будівлю площею 276,4 кв. м компанії "Скайпроджект". Та стверджує, що в 2018 році вирішила реалізувати куплену нерухомість, і в процесі підготовки документів дізналася, що "Особняк" є пам'ятником архітектури. В результаті будівлю "благополучно" знесли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом