Столична влада має намір обмежити висотність забудови Подолу

У Києві на території історичної частини Подільського району столична влада має намір обмежити висоту новобудов.

Про це повідомила голова Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова, повідомляє "Твоє місто".

За її словами, необхідно скасувати наказ, виданий Департаментом охорони культурної спадщини КМДА у травні 2022 року. Зокрема, новий документ встановив нові обмеження за висотністю – 27 та 42 метри. Соловйова переконана, що для Подолу такі обмеження надто великі, і мають бути встановлені жорсткіші норми висотності новобудов. Чиновниця вважає, що 15 метрів – це гранична висота нових споруд, які можуть у майбутньому з'явитися на Подолі.

Новий глава департаменту очікує на можливий опір з боку забудовників, які поклали око на історичний центр міста.

"Раджуся з експертами, вивчаю нормативну базу, зараз дуже багато часу витрачаю на те, щоб зробити все юридично правильно. Розумію, що це оскаржуватимуть у судах, тому зробимо все правильно", - зазначила чиновниця.

Як відомо, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації у серпні очолила Марина Соловйова, а її заступником став активіст Дмитро Перов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, Департамент охорони культурної спадщини КМДА дозволив збільшити максимальну висоту забудови історичної частини Подолу з 15 до 27 метрів, а в деяких зонах – до 42 метрів. На думку експертів, саме це спричинило активізацію недобросовісних забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

516

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом