Статутний капітал Укрфінжитла виросте на 20 млрд гривень

Статутний капітал Українська фінансової житлової компанії, згідно з прийнятою 22 вересня постановою Кабінету міністрів, виросте на 20 млрд гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів.

Як зазначили в Мінфіні, кошти підуть на реалізацію ініціатив щодо забезпечення українців, які потребують житла, за допомогою іпотечних і лізингових програм.

У Мінфіні підрахували, що на допомогу можуть розраховувати 20 тисяч сімей бюджетників і внутрішньо переміщених осіб. Їм можуть виділити близько 8 тисяч іпотечних кредитів і 12 тисяч квартир на умовах фінансового лізингу.

Для цього будуть випущені ОВДП на 20 млрд гривень з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу до 13% річних.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в серпні Кабмін затвердив умови іпотеки і лізингової програми, які буде надавати Укрфінжитло на ринку нерухомості і осіб, які можуть розраховувати на пільгові програми. Так, це можуть бути переселенці (про них відомості мають бути внесені в Єдину інформаційну базу даних) і бюджетники, розмір доходу яких не має перевищувати 10 розмірів середньомісячних зарплат в області та з гострою необхідністю поліпшення житлових умов. Вікове обмеження для одержувача – не більше 70 років на момент виконання зобов'язань.

Мінфіну доручили створити Укрфінжитло торік у листопаді, в грудні вже був затверджений статут організації. Її основне завдання – впровадження програм щодо забезпечення житлом українців.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом