Стало відомо, що збудують на місці книжкового ринку на Петрівці у Києві

Проєктування нового торгового центру в Києві на місці книжкового ринку біля станції метро Почайна розпочала компанія зі Швеції Stadsis AB.

Про це розповів голова наглядової ради компанії "Мандарин Плаза" Олександр Черницький, передає НВ Бізнес.

За його словами, проєктування має зайняти близько шести місяців, проєктувальники намагатимуться врахувати інтереси всіх сторін та відкрити сучасний книжковий ринок у новому ТРЦ.

"Тут продаватимуться не лише книги, а й ліцензовані фільми та музика. Також у його складі буде будівельний супермаркет Building Mall", - розповів Черницький, додавши, що поруч збудують також багаторівневий паркінг.

У "Мандарин Плазі" не повідомили, скільки грошей збираються витратити на новий проєкт, але за даними видання, загальна сума інвестицій може досягти $300 млн.

Власником девелоперської компанії Mandarin Plaza є бізнесмен Вагіф Алієв. Раніше в коментарях він повідомляв, що планує побудувати тут Petrovka Mall. До кінця року намагатимуться звести Building mall. Кілька років тому Алієв обіцяв побудувати у Києві 10 мегамолів, по одному у кожному районі міста. Поки що реалізував лише два проєкти — Lavina та Blockbuster. Будівництво решти зупинилося.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Києві розпочали реконструкцію знаменитого "будинку з тарілкою" біля станції метро "Либідська". У 2017 році його орендував забудовник ТРЦ Ocean Mall Вагіф Алієв. Він пообіцяв реконструювати будинок таким чином, що "тарілка" виявиться вбудованою у торговельно-розважальний центр. Оприлюднений план будівництва розкритикувала спільнота.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом