Стало відомо, що хочуть збудувати на Микільській Слобідці

У Києві на Микільській Слобідці збираються збудувати багатофункціональний спортивний комплекс на ділянці, де місцеві жителі розраховували на облаштування парку.

Як повідомляє "Хмарочос", відповідну концепцію надало Міністерство молоді та спорту, зазначивши, що спорткомплекс планують звести у рамках програми "Велике будівництво". Тут розглядають ймовірність проведення Євробаскету 2025 року.

Для будівництва спорткомплексу необхідно викупити за держкошти три ділянки. Новий спорткомплекс розраховують збудувати на 15 800 глядачів на спортивні заходи та на 25 000 для проведення концертів. Крім того, концепція передбачає облаштування території навколо набережної.

Активістка Олена Медведенко розповіла, що Київрада проголосувала за створення першої черги парку "Микільська Слобідка" на дотичних ділянках. На землях Ощадбанку передбачалося, що у майбутньому має з'явитися друга черга парку, коли місто викупить ці ділянки. Крім того, громада зібрала кошти та готуватиме концепцію і Генплан "Дикий Лівий парк". Проєкт хочуть реалізувати до 2024 року. Замовником будівництва має стати держпідприємство "СК Атлет".

Вона зазначила вдале розташування майбутньої Арени – до метро Лівобережна та Гідропарк – 900 метрів пішки. Водночас є певні незручності: тут вузькі тротуари – по два та три метри. Також існують і проблеми з логістикою та заїздами автомобілів на район, катастрофічно не вистачає місць для паркувань.

"Паркомісця планується 350 і в запасі ще є 1500 від МВЦ та Новуса, якщо вони ділитимуться. Але практика міжнародних виставок на Лівобережній показує, що і для менших заходів цього замало", - зазначив голова "Ради з урбаністики Києва" Віталій Селик.

Він додав, що у майбутній спорткомплекс веде три смуги з пропускною здатністю до чотирьох тисяч авто за годину. І це з урахуванням, що дорогою не користуватимуться місцеві жителі.

Як відомо, раніше Київрада включила перші дві ділянки до меж парку "Микільська Слобідка" і передала їх "Київзеленбуду". Сьогодні забудовник – компанія "Нова Слобідка" – намагається оскаржити в судах втрату права на їх оренду. Тут вона збирається збудувати житловий комплекс. Проти цього будівництва активно виступають місцеві жителі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, компанію "Фундамент проєкт" оштрафували за порушення містобудівного законодавства при розробці проєкту будівництва ЖК на Микільсько-Слобідській, 7-9 у Києві. Крім того, ДІАМ виніс приписи, згідно з якими забудовник має зупинити проведення будь-яких будівельних та підготовчих робіт на ділянці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом