Стали відомі переможці у Skyscraper Award 2020. Фото

Названо переможців серед хмарочосів світу у престижній премії Skyscraper Award 2020. Як повідомляє портал Emporis, вперше за 20 років конкурсу перше місце віддали австралійській будівлі.

ТОП-5 хмарочосів, які перемогли в Skyscraper Award 2020.

1 місце: One Barangaroo у Сіднеї (Австралія)

Висота цієї будівлі – 271 метр. Хмарочос є найвищим в столиці Австралії і четвертим за висотою у країні. З вікон будинку відкривається краєвид на гавань та Оперний театр. Усередині розкішні апартаменти, готель, казино і ресторани. Фасад будівлі зігнутий і нагадує пелюстки. Саме через незвичайний фасад журі прийняло рішення присудити перше місце цій висотці.

2 місце: Telus Sky в Калагрі (Канада)

Висота будівлі – 222 метра. Хмарочос зі скляним фасадом розташований у центрі міста. За задумом архітекторів елегантна будівля мала нагадувати жіночий силует. З кожним метром вгору змінюється не тільки форма вежі, але і фактура.

Усередині розташовуються житлові квартири і бізнес-центр.

3 місце: One Vanderbilt в Нью-Йорку (США)

Висота будівлі – 427 метрів. Проєктом будівлі займалася компанія Kohn Pedersen Fox Associates. Фасад хмарочоса також виконаний зі скла. Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, цю висотку на Манхеттені збираються обладнати повністю прозорим ліфтом, який піднімається зовнішньою стороною будівлі. Крім ліфта на висоті 324 метрів розмістять повнісю прозорий майданчик для бажаючих полоскотати собі нерви.

4 місце: Libeskind Tower в Мілані (Італія)

Висота будівлі – 175 метрів. Проєкт був створений польсько-американським архітектором Даніелем Лібескіндом. У вежі загальною площею 33,5 тисяч "квадратів" розмістяться близько 30 офісів. Проєкт реалізували в рамках масштабного плану міського благоустрою Мілана. Так, покинута територія перетворилася в район з добре розвиненою інфраструктурою. Фасад криволінійної вежі виконаний зі стійкого сучасного скла.

5 місце: Qiantan Center в Шанхаї (Китай)

Висота будівлі – 280 метрів. Шанхай є найбільшим містом країни (24,87 млн осіб у 2020 році) і одним з основних центрів висотної забудови не тільки Китаю, але і всього світу. Qiantan Center – далеко не найвища будівля у мегаполісі, по висоті вона на 10-му місці. У вежі розташовуються офіси. Фасад будівлі виконано з вертикальними ребрами, які зливаються в подобу корони вгорі хмарочоса. Ці вертикальні опори мають триметровий інтервал, щоб мінімізувати перешкоди для огляду зсередини.

У десятку також увійшли хмарочоси: Tour Alto (Курбевуа, Франція), Australia 108 (Мельбурн, Австралія), Central Park Tower (Нью-Йорк, США), North Wacker Drive (Чикаго, США) і Grand Tower (Франкфурт-на-Майні , Німеччина).

Тим часом, в ЗМІ зазначають, що у премії Emporis Skyscraper Award немає прозорої процедури суддівства: про склад журі не відомо нічого – крім того, що група "складається з архітектурних експертів з різних країн світу". Також невідомо і про механізм відбору претендентів на перемогу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

216

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом