Стали відомі нові подробиці демонтажу будинку на Позняках, що постраждав від вибуху

Сьогодні активно йдуть підготовчі роботи щодо знесення будівлі на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, що постраждала від вибуху в червні. Так, чиновники Дарницької РДА визначили місце, куди складатимуть будівельні відходи в результаті демонтажних робіт.

Про це повідомляється на сторінці Дарницької районної адміністрації в Facebook.

Як стало відомо з повідомлення, будівельні відходи збиратимуть на перетині вулиці Колекторної та проспекту Петра Григоренка. Спеціальна дробильна машина перероблятиме тверді побутові відходи, після чого сміття автоматично сортуєтья на арматуру, землю та бетон.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дарницької райдержадміністрації, яке відбулося 28 жовтня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, мешканці будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 нещодавно звернулися до президента Володимира Зеленського за допомогою, заявляючи, що їх питання ніхто не вирішує. Також вони розповіли, що ніяк не можуть забрати свої речі зі зруйнованого вибухом будинку.

Втім, зовсім скоро людям почали видавати їх речі. Рятувальники піднімалися сходами, збирали речі, а потім складали їх через вікно в спеціальну люльку, яку опускає та піднімає кран.

Демонтажні роботи будівлі, що постраждали від вибуху на Позняках у Києві, будуть завершені до кінця цього року. Вибух у десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10:00 21 червня. За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом