Мешканцям зруйнованого на Позняках будинку почали видавати речі

Постраждалим від вибуху жителям будинку на столичних Позняках, нарешті, роздали речі з їх квартир.

Про це у вівторок, 13 повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації в Телеграм-каналі.

Як розповіли в КМДА, рятувальники підіймалися сходами, збирали речі, а потім складали їх через вікно у спеціальну люльку, яку опускає і піднімає кран. Мешканці в цей час перебували внизу і надавали рятувальникам інформацію щодо свого майна.

Водночас у Київській службі порятунку уточнили, що за допомогою кранів зміцнили конструкцію будівлі. Це має вберегти будинок від обвалів. Для мешканців, які приїхали сюди, щоб забрати речі, Червоний Хрест розгорнув намети, де вони зможуть перечекати та відпочити.

Після того, як всі мешканці отримають всі свої речі, почнеться демонтаж будівлі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, мешканці будинку по вулиці Соломії Крушельницької 1/5 недавно звернулися до президента Володимира Зеленського за допомогою, заявляючи, що їх питання ніхто не вирішує. Також вони розповіли, що ніяк не можуть забрати свої речі зі зруйнованого вибухом будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом