Справа про хабар голові ДІАМ: представника забудовника заарештовано

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід для представника забудовника, який намагався дати хабар голові Держінспекції архітектури та містобудування Семену Кривоносу.

Про це у п'ятницю, 4 лютого, повідомили у пресслужбі ВАКС.

3 лютого суддя розглянула клопотання детектива НАБУ, який вимагав запобіжний захід для підозрюваного у вигляді тримання під вартою, та вирішила задовольнити його частково. Так, чоловікові обрали тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 2,2 млн гривень.

Якщо застава буде внесена, підозрюваний зобов'язаний з'явитись до прокурора, судді або слідчого за першим викликом, не виїжджати за межі населеного пункту. Запобіжний захід буде діяти до 1 квітня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, голова ДІАМ Семен Кривоніс 1 лютого розповів, що представник одного із забудовників пропонував йому хабар у розмірі 120 тисяч доларів, щоб той посприяв у прийнятті в експлуатації житлової висотки в Києві. Як і належить порядному чиновнику, Кривоніс повідомив про порушення у відповідні правоохоронні органи.

За даними ЗМІ, детективи НАБУ затримали якогось Сергія Саміляка, який, як зазначив головний редактор Цензор.нет, міг представляти інтереси забудовника ЖК Терракота. Проте в експертному середовищі одразу розкритикували цю версію.

Також була інформація, що до скандалу причетний ще один одіозний забудовник – "Інтергал-Буд". Однак і в цій компанії дали категоричне спростування.

Офіційно інформація як про забудовника, так і про житловий комплекс відсутня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом