Справа Микитася: суд продовжив арешт, а НАБУ повідомило про нові підозри

Запобіжний захід для колишнього парламентарія і ексглави корпорації "Укрбуд" Максима Микитася був продовжений до 24 грудня цього року.

Відповідне рішення виніс Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 27 листопада, розглядалася справа про заволодіння майна Національної гвардії. Як повідомляється, клопотання про продовження арешту було подано прокурором САП, яке суддя задовольнив частково.

Раніше ВАКС продовжив запобіжний захід для Микитася до 30 листопада.

При цьому, підкреслимо 1 грудня НАБУ повідомило Микитасю про нові підозри. Так, екс-главу Укрбуду звинувачують в дачі хабара за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта. Днем раніше, 30 листопада, про підозру в отриманні хабара повідомили заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Так, слідчий призначив експертизу, яка мала б встановити реальну вартість квартир в будинках на Печерську і на околиці Києва, які зводив Укрбуд.

Детективи НАБУ розповіли, що слідство йде з жовтня цього року, зараз встановлюються й інші особи, причетні до цього злочину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в ході досудового розслідування детективи НАБУ з'ясували, що Микитась та інші посадові особи Укрбуду використовували завідомо підроблені офіційні документи в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках в центрі столиці на нерухомість на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81,6 млн гривень менше тієї, в яку оцінили квартири на Печерську.

Суддя ВАКС постановив стягнути з екснардепа 30 млн гривень за порушення процесуальних обов'язків, і застосував запобіжний захід у вигляді арешту з заставою в 100 млн гривень.

Нагадаємо також, що у справі Микитася визнані винними оцінювачі майна Олена Солома та Аліса Гринчук. У суді вони зізналися у приховуванні злочину, а також у підробці документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом