Справа Аркади: з фондів фінансування будівництва вивели 72 млн грн

Завершено досудове розслідування у справі про розкрадання коштів з фондів фінансування будівництва, управителем яких є банк "Аркада".

Про це в четвер, 22 квітня, повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Голова правління АТ АКБ "Аркада" разом зі спільниками розробив схему, за якою з ФФБ житлових комплексів Еврика, Патріотика та Патріотики на озерах вивели 72 млн гривень.

Схема полягала в наступному: шляхом видачі кредиту і подальших операцій з використанням підконтрольних підозрюваному суб'єктів господарювання з фондів були виведені кошти в сумі 50 млн гривень. Пізніше таким же чином з банку під заставу неіснуючого майна вивели ще 22 млн гривень.

Після того, як підозрювані ознайомляться з матеріалами справи, її буде направлено до суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Фонд гарантування вкладів хотів оскаржити угоди ТОВ "Будеволюція", Олега Неліна і Тараса Бурдейного, оскільки саме вони, на думку фонду, привели до банкрутства банку. Проте першого разу арешт був зняти за рішенням Печерського райсуду.

У держреєстрі прав власником будівлі банку і ділянкою під ним значиться Олег Нелін, який згодом передав цю нерухомість в іпотеку для Тараса Бурдейного. І Бурдейного, і Неліна пов'язують з компанією Burisma Group, що належить колишньому міністру екології Миколі Злочевському, який працював за часів Януковича.

Слідчі з'ясували, що кошти були перераховані за векселі ТОВ "Фінробінс" на ТОВ "Будметконструкція" і за векселі на рахунку ТОВ "Прима Торгпостач" і ТОВ "Інвест Системз". Всі пред'явлені до платежу векселя є простроченими. Правоохоронці пов'язують ТОВ "Будметконструкція", ТОВ "Прима Торгпостач" і ТОВ "Інвест Системз" з Паливодою і банком "Аркада".

Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і заарештував головний офіс банку, який розташований по вулиці Ольгинській, 3а. Раніше передбачалося, що Паливода разом зі спільниками завдали банку збитків на 50 млн гривень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом