Скасування пайового внеску: в яких випадках забудовники звільняються від сплати

Забудовники, які почали будівництво в 2020 році, а збираються його завершити в 2021-му, будуть звільнені від сплати пайового внеску.

Про це написав у середу, 23 грудня, заступник голови Департаменту будівництва і архітектури КМДА Юрій Тацій у Facebook.

Він нагадав, що з першого дня нового 2021 пайова участь у розвиток інфраструктури населеного пункту буде скасована. При цьому до кінця цього року діє перехідний період.

Чиновник підкреслив, що забудовник зобов'язаний протягом 10 днів після початку будівництва звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування із заявою про визначення розміру пайової участі. Однак цей внесок все одно має бути сплачений після завершення будівництва і перед введенням об'єкта в експлуатацію.

За словами Тація, до кінця року забудовник зобов'язаний робити пайовий внесок в розмірі 4% від вартості будівництва нежитлової будівлі та 2% від вартості житлової.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з поправок до законопроєкту про Бюджетний кодекс вдалося виключити норму про пайову участь для будівельних компаній.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом