Скандальний забудовник Микитась вийшов із СІЗО

Колишнього народного депутата та забудовника Максима Микитася, якого звинувачують у дачі хабара меру Дніпра Борису Філатову, випустили з СІЗО.

Про це стало відомо у п'ятницю, 21 липня, коли відбулося засідання Вищого антикорупційного суду, повідомляє Центр протидії корупції.

Саме під час засідання стало відомо, що Микитася кілька днів тому було відпущено із СІЗО під заставу у розмірі 20 мільйонів гривень. Хто вніс кошти за колишнього забудовника, наразі невідомо.

"Ми звернули увагу, що на засіданні не було працівників конвою. За нашими даними, Микитась вийшов із СІЗО ще кілька днів тому, гроші внесли минулими вихідними", - йдеться в повідомленні.

Також наприкінці п'ятничного засідання екснардеп попросив суддів дозволити йому з 2 по 7 серпня виїхати до Івано-Франківської та Львівської областей за сімейними обставинами.

Прокурор САП не заперечував, але тільки в тому випадку, якщо це не завадить судовому розгляду. В результаті судді протокольною ухвалою дали дозвіл Микитасю залишити Київ на шість днів.

Наступне засідання у цій справі призначено на 4 серпня. Обвинувачений обіцяв взяти участь у засіданні по відеозв'язку, а 7 серпня вже прибути на засідання до приміщення суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, правоохоронці затримали Максима Микитася у кабінеті мера Дніпра Бориса Філатова під час спроби дати хабар 18 жовтня 2022 року. За даними слідства, Микитась запропонував рекордну суму хабара 22 млн євро за можливість підконтрольним фірмам будувати метро в Дніпрі. Справу відкрили за заявою Філатова.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

258

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом