Скандальне будівництво готелю на Андріївському: влада Києва збирається оскаржити рішення суду

Київська міська держадміністрація оскаржить недавнє рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке відновлює дозвіл на будівництво готелю на Андріївському узвозі, 14-16 (Подільський район).

Про це заявив мер міста Віталій Кличко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Хочу повідомити, що КМДА оскаржить рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично відновлює дозвіл на будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14-16. Бо цим судовим рішенням скасовані приписи та наказ Департаменту держархбудконтролю КМДА, якими заборонялося здійснення будівництва", – зазначив столичний градоначальник.

Він підкреслив, що жодне рішення суду в столиці не було і не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо – на Андріївському узвозі.

"Позиція міста незмінна і чітка: будь-яке будівництво має відбуватися з дотриманням всіх норм законодавства, в тому числі і з охорони культурної спадщини. Андріївський узвіз – історична старовинна вулиця Києва. І ми повинні зберегти її унікальність. Своїми діями місто вже неодноразово демонструвало, що здатне зупиняти забудовників, які нехтують думкою суспільства і намагаються втілити свої проєкти всупереч інтересам киян і столиці. Тому ще раз підкреслю, що завершення будівництва на Андріївському узвозі, 14-16 може відбутися тільки за умови дотримання закону і попередніх домовленостей щодо поверховості та виду споруди. В іншому випадку – столиця має приклади заморожених об'єктів в історичній частині, власники яких зрештою пішли на умови киян і міста. Останній з таких прикладів, нагадаю, – будівництво на вулиці Гончара, 17-23, де забудовник вже прибирає кілька зайвих поверхів ", – зазначив Кличко.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, що 20 жовтня забудовник через суд домігся скасування наказу архітектурно-будівельного департаменту КМДА, який забороняв будівництво готелю і закладів громадського харчування в історичній місцевості столиці.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом