Скандал зі знесенням друкарні в Одесі: забудовник пообіцяв зберегти стилістику фасаду

Будівельна компанія "Одеса-сіті" пообіцяла зберегти стилістику фасаду старовинної друкарні на вулиці Рішельєвській (Приморський район).

Згідно візуалізації проєкту, який був представлений 30 грудня депутатам міськради, стилістика буде збережена, але будівлі виростуть на кілька поверхів, повідомляють місцеві ЗМІ.

Одеський ДАБК видав дозвіл забудовнику на будівництво шестиповерхового будинку з двома підземними паркінгами ще 27 листопада. Згідно з проєктом, будинок буде складатися з 66 квартир, більшість яких – однокімнатні. Загальна площа будівлі – 11 тисяч квадратних метрів. Спочатку фасад будівлі мав бути скляним. Його вигляд обурив одеситів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одесити створили на урядовому порталі петицію, намагаючись захистити старовинну будівлю друкарні в центрі міста на вулиці Рішельєвській від знесення.

Будівлю друкарні було побудовано у 1841 році. У ньому працював відомий видавець Юхим Фесенко.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом