Скандал з казармами у Запорізькій області: заарештували директора будівельної компанії

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для директора будівельного підприємства у вигляді тримання під вартою.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокурора, повідомили в четвер, 18 вересня, в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Підозрювану в заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах і службовому підроблені (ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України) взяли під варту в залі суду і визначили альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 5,5 млн грн ", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що директор підприємства у 2018 році під час виконання робіт на замовлення Міністерства оборони України з будівництва казарм поліпшеного планування на території військового містечка у Запорізькій області внесла завідомо неправдиві відомості у документацію щодо обсягів виконаних робіт та придбаних будівельних матеріалів і заволоділа бюджетними коштами на загальну суму 5,5 млн грн. При цьому казарми для військовослужбовців досі залишаються недобудованими.

Зараз вживаються заходи для встановлення всіх причетних до скоєння злочину осіб, в тому числі військовослужбовців відповідних структурних підрозділів Міноборони, які виступали замовниками будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Офіс Генпрокурора повернув у власність Міноборони нерухомість на 24 млн гривень біля Міжнародного аеропорту у Львові. Прокурори довели, що відчуження відбулося з порушенням встановленого законодавством порядку продажу державної власності, без згоди оборонного відомства.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом