Скандал у Черкасах: забудовник зносить будинок, в якому ще живуть люди

У Черкасах будівельна компанія "Надія" зруйнувала половину будинку на вулиці Гоголя, 211, який є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Як повідомляє 5 канал, забудовник викупив половину будинку і почав проводити демонтажні роботи. При цьому його зовсім не збентежило що в другій половині продовжує жити сім'я. Варто також врахувати, що демонтаж почався, коли на вулиці стояли морози.

Мешканці будинку заявляють, що від негоди на вулиці їх тепер відділяє тонка міжкімнатна стіна, а на горище періодично насипало снігу, бо будівельники прибрали і частину даху. Власник будинку Олександр Лубинець уточнив, що до демонтажу даху приступили, коли почався крижаний дощ.

Його сім'я живе тут близько 30 років. 3 роки тому сусіди продали будівельній компанії свою частину будинку. Проблеми почалися приблизно два роки тому, коли сталася аварія з газопостачанням, для підключення необхідна згода всіх мешканців будинку. Але забудовник відмовився його надавати. В результаті черкащани живуть уже два роки без опалення взимку.

На минулій сесії міської ради сім'я Лубинець попросила про допомогу. Депутат міськради, він же і представник забудовника, Нарек Казарян, розповів, що був на місці. За його словами, друга частина будинку "стоїть абсолютно нормально".

У свою чергу в департаменті архітектури заявили, що ніяких дозвільних документів на роботи за адресою зруйнованого будинку не видавали. Крім того, знесення викликало безліч запитань і у істориків. Адже будівля - в списку архітектурних пам'яток міста. Її побудували більше ста років тому. За словами краєзнавця, він охороняється державою ще з 2010 року. І те, що тут відбувається – є порушенням закону. Офіційно засновником групи компаній "Надія" є Андранік Казарян.

Жителі вулиці Гоголя в Черкасах повідомляють, що фірма викуповує приватні будинки тут, щоб побудувати на їх місці три висотки з паркінгом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві в результаті будівельних робіт була пошкоджена пам'ятка архітектури, яка знаходиться на вулиці Нижній Вал, 23 в Подільському районі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

253

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом