Шмигаль розповів, коли внесуть в Раду законопроєкт про реформу ДАБІ

Законопроєкт щодо реформування будівельної галузі буде поданий до Верховної Ради вже наступного тижня.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль під час наради, яка відбулася у середу, 17 березня, повідомили в пресслужбі Кабміну.

За словами прем'єра, влада продовжує проведення будівельної реформи, вже вдалося запустити електронний реєстр, в якому містяться дані про понад 60 тисячах дозвільних документів.

"Щоб реформа запрацювала на повну, потрібно внести зміни до законодавства", - заявив Шмигаль, додавши, що необхідний проєкт закону вже на наступному тижні зареєструють у парламенті.

Присутній на нараді голова Мінрегіону Олексій Чернишов розповів про основні положення документа, до розробки якого були залучені учасники ринку.

У нараді також брали участь глава Мін'юсту Денис Малюська, глава комітету ВРУ з питань містобудування Андрій Клочко, представники будівельного ринку, експерти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в лютому до Верховної Ради внесли кілька законопроєтів про реформування будівництва. Два законопроєкти №№ 5071 і 5072 під авторством народного депутата Олега Дунда були внесені 16 лютого і ще один під №5091, розроблений Оленою Шуляк в групі з іншими нардепами, зареєстрували в парламенті 17 лютого.

Так перші два документа стосуються безпосередньо реформування та підвищення відповідальності в сфері містобудівної діяльності і останній – має захистити права інвесторів.

Тим часом, вчора Кабінет міністрів звільнив глав Держінспекції містобудування Юрія Васильченка і Держсервісбуду Наталю Дюжілову у зв'язку з ліквідацією цих структур.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом