Шмигаль пообіцяв реформу ДАБІ завершити до кінця жовтня

Перетворення, що стосуються Державної архітектурно-будівельної інспекції, будуть завершені до кінця наступного місяця, при цьому результати реформи буде видно вже відразу.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль на засіданні Нацради реформ, передає Інтефракс-Україна.

Прем'єр нагадав, що реформа ДАБІ стартувала навесні, а її впровадження супроводжувалося великим опором з боку деяких учасників ринку. За словами Шмигаля, децентралізація має вирішити питання корупції в галузі.

"Ми їх поділяємо, ліквідуємо і спрощуємо", - підкреслив він.

Прем'єр також додав, що зараз почався завершальний етап реформ ДАБІ. Крім того, Шмигаль розповів, що вже вдалося навіть підготувати проєкт закону, який погодили з учасниками ринку.

Глава уряду сподівається, що документ вийде швидко прийняти і вже в наступному місяці суспільство зможе побачити результати боротьби з корупцією.

Відзначимо, що раніше Конфедерація будівельників України провела дослідження, згідно з яким з'ясувалося, що забудовники в Києві найчастіше стикалися з корупцією. У трійці лідерів опинилися також Одеса і Львів. При цьому, тільки 6,7% опитаних забудовників заявили, що взагалі не стикалися з корупцією у своїй роботі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада України постановила створити тимчасову слідчу комісію, яка буде займатися розслідуваннями фактів корупції в галузі нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом