Шмигаль пообіцяв дешеву іпотеку: скільки платитимуть українці

Іпотечну програму українська влада планує розширити при цьому знизити ставку самого кредиту до 5% річних.

Про це заявляв глава уряду Денис Шмигаль під час візиту до Трускавця на з'їзд партії "Слуга народу", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Розглядається можливість продовжити іпотечну програму забезпечення житлом. Але не під 7%, а 5%", - заявив Шмигаль.

Прем'єр також додав, що скористатися такою програмою зможуть всі українці. Її реалізація повинна відбутися протягом трьох років, тому, як зазначив Шмигаль, влада має працювати у "бойовому режимі" – тобто швидкими темпами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українські банки останнім часом наростили видачу кредитів на купівлю житла в раках держпрограми "Доступна іпотека 7%". Так, за 20 днів вересня банки узгодили 86 заявок. Всього з початку дії програми видали 871 кредит на покупку житла на загальну суму – 746 млн гривень. Як правило українці оформляють іпотеку, щоб купити житло на вторинному ринку.

Вперше програма стартувала 1 березня 2021 року. За умовами кредит можна оформити строком до 20 років, з мінімальним першим внеском 15% вартості предмета іпотеки разом з ділянками.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом