Шмигаль доручив розробити детальний план запуску іпотечних продуктів

Українській фінансовій житловій компанії доручили розробити детальний план запуску іпотечних продуктів, щоб знизити ставку і зробити житло максимально доступним.

Відповідне розпорядження дав голова уряду Денис Шмигаль, повідомив він у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, Мінфін, Нацбанк та Офіс президента у четвер, 11 березня, провели нараду щодо зниження іпотечних ставок і створення фінансового лізингу. За підсумком, прем'єр доручив розробити детальний план запуску іпотечних продуктів за мінімальними ставками.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з 1 березня запустили державну програму "Доступна іпотека 7%". У цей день були видані три перших кредиту на купівлю житла під Києвом і у Харкові. Поки в програмі беруть участь тільки 7 банків, але зовсім скоро їх число зросте до 19.

Так, іпотеку українці можуть оформляти для покупки квартир і будинків разом з ділянками як на первинному ринку нерухомості, так і на вторинному. Однак це буде стосуватися житла, введеного в експлуатацію не пізніше 2018 року.

Варто також підкреслити, що згідно з останніми даними Нацбанку, в січні 2021 року українські банки на 85% збільшили видачу відповідних кредитів у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року. Також знизилася і середньоефективний іпотечна ставка: для покупки житла на вторинному ринку вона склала 13,8%, для первинного – 15,9%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом