Шахраї за допомогою кримського суду хотіли привласнити будівлю в центрі Києва

Шахраї, використовуючи підроблені документи, змогли зареєструвати право власності та привласнили таким чином цілий будинок у центрі Києва вартістю понад 225 млн гривень.

Про це у понеділок, 9 серпня, повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

Як з'ясувало слідство, зловмисники на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя зареєстрували за приватною компанією право власності на об'єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у Києві.

Проте ця будівля є комунальною власністю, а саме будинком по вулиці В'ячеслава Чорновола. Зміна адреси його розташування була здійснена шахраями навмисне з метою приховування злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – місту Києву.

Прокуратура подала позов та домоглася скасування держреєстрації права власності. Господарський суд повністю задовольнив позов, а також заарештував вказану будівлю. Слідство у цій справі триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в Одесі спіймали двох шахраїв, які намагалися отримати приміщення податкової, площею близько 2000 квадратних метрів. Зловмисників затримали під час спроби передати нотаріусу підроблені документи, які нібито засвідчували право власності на будинок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом