Що можна будувати на присадибних ділянках: в КМДА дали роз'яснення

На присадибній ділянці дозволено будівництво таунхаусів, і заборонено зведення багатоквартирних будинків.

Про це написав заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Юрій Тацій у себе в Facebook.

За його словами, на присадибній ділянці категорично заборонено будувати багатоквартирні будинки, зате тут можна зводити таунхауси. Тацій нагадав, що такі ділянки видаються безкоштовно і мають відповідне цільове призначення. Чиновник підкреслив, що в цілому власники можуть змінювати цільове призначення, але що стосується присадибних ділянок, то тут є ціла низка обмежень. Наприклад, згідно містобудівному законодавству, будівництво на таких територіях повинно відповідати плану зонування або генеральному плану.

"Тому власник, який вирішує будувати багатоквартирні будівлі, отримує відмову в зміні цільового призначення ділянки", - написав чиновник.

Тацій також додав, що на присадибній ділянці можна розміщувати приміщення для трудової або підприємницької діяльності, як складової частини власного житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Шостий апеляційний адмінсуд ухвалив знести верхні поверхи багатоквартирного житлового будинку, побудованого по вулиці Стеценка, 30 в Подільському районі Києва. Як зазначили правоохоронці, будівництво велося на землях садибної забудови. Відповідно, будівлі тут мають бути не вище 4-х поверхів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом