Ще один суд заборонив будувати ЖК Простір на Маячному в Одесі

Окружний адміністративний суд Одеси скасував МУО, видані на будівництво ЖК Простір на Маячному і заборонив проводити будь-які будівельні роботи.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, позов про незаконність будівництва був поданий активістами "Автомайдану". Суд, розглядаючи містобудівний розрахунок, прийшов до думки, що забудовник Пространство Девелопмент замість реконструкції приміщень планує розгорнути нове будівництво. При цьому існуючі будівлі та споруди будуть знесені.

З огляду на виявлені обставини, суд визначив, що Департамент містобудування та архітектури Одеської міськради незаконно видав МУО. Також забудовнику незаконно видали і дозвіл на будівельні роботи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, одеський ДАБК під час розгляду П'ятим апеляційним адміністративним судом справи щодо будівництва ЖК Простір на Маячному виступив на боці забудовника, підтримавши його позицію.

Підкреслимо, що будівництво цього житлового комплексу неодноразово супроводжувалося різного роду скандалами. Наприклад, це вже не перше рішення суду, яке забороняє вести будівельні роботи. Але, незважаючи на це, робітники продовжують зводити комплекс. У зв'язку з цим сюди викликалися і співробітники правоохоронних органів, втім, це належного ефекту не дало.

Крім того, що тут під виглядом реконструкції зводять житловий комплекс, активісти стверджують, що нова будівля заважатиме також одеситам ходити на пляж. При цьому сама будівля знаходиться дуже близько до краю води, що також несе певні ризики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом