Є шанс врятувати від забудови ще один столичний сквер

У киян з'явився шанс відстояти сквер на проспекті Героїв Сталінграда в Оболонському районі, на території якого планувалося будівництво.

Як повідомляє Киеввласть, земельна комісія 27 січня відмовила компанії "Соул" в продовженні оренди земельної ділянки, яка розташована за адресою: проспект Героїв Сталінграда, 44б. Станом на сьогодні – це територія скверу. Варто врахувати, що місцеві жителі активно протестували проти цього будівництва.

Тепер долю скверу мають вирішити на найближчому засіданні Київради.

Відомо, що компанія "Соул" отримала в оренду цю ділянку ще за часів мера Леоніда Черновецького. Дане рішення викликало хвилю обурення серед жителів району.

"Ще в 2015, за нашою ініціативою, там був облаштований сквер. Але забудовник продовжує відстоювати свій намір побудувати будинки під вікнами людей. Сподіваюся на здоровий глузд депутатів", – написав активіст Владислав Михайленко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під загрозою забудови опинився і сквер на вулиці Генерала Жмаченка, 20. Тут справа дійшла до того, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку надати рішення про розірвання договору оренди.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом