СБУ викрила схему забудовників під Києвом: жертвою стали 50 людей

На Київщині співробітники Служби безпеки України викрили схему, організовану одним із місцевих забудовників, жертвами якої стали близько 50 українців.

Про це повідомили у четвер, 17 лютого, у пресслужбі СБУ.

Як уточнили у правоохоронних органах, організувала схему 55-річна жінка, представниця будівельної компанії, офіс якої розташовувався у селі Тарасівка неподалік Києва. Її затримали прямо на роботі, коли принесли $13 200 за передачу права власності на вже оплачену квартиру.

Під час слідства з'ясували, що зловмисниця вимагала хабарі в українців, які повністю розрахувалися із забудовником. "Такса" стартувала від $3 000 за невелику однокімнатну квартиру, але чим більше метраж, тим більше потрібно було віднести грошей зловмисникам, щоб ті віддали документи на право власності. У разі відмови квартири інвесторів погрожували перепродати. Усього за даними слідства від рук здирників могли постраждати понад 50 людей.

Під час обшуку було вилучено документацію та знайдено гроші у різних валютах в еквіваленті $130 000. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею "вимагання". Триває слідство для встановлення всіх обставин та причетних до правочину осіб.

НЕРУХОМІ дізналися, що за організацією схеми стоїть Глінкіна Олена Олександрівна. Вона є керівником, бенефіціаром та засновником будівельної компанії "ТБК Інвест Монтаж", згідно з даними порталу YouControl.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше співробітницю девелоперської компанії Graf Development Наталію Корнієнко звинувачували в організації схеми з подвійним перепродажем квартир. Обманним шляхом організатори схеми заробили понад $1 млн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом