Зняти будинок або квартиру на Новий рік: як змінилася вартість оренди в Україні

В Україні ціни на оренду нерухомості на новорічні свята традиційно піднялися, при цьому в порівнянні з минулим роком попит на знімне житло виріс на 24%.

Відповідні дані наводить сервіс OLX Нерухомість.

Так, найдешевший варіант пропонують у Сумах. Тут квартиру можна зняти за 350 гривень на добу. Недорого обійдеться оренда квартири у Чернігові та Кропивницькому – по 400 гривень.

Недорогий варіант відсвяткувати зустріч Нового року та відвідати Західну Україну – Івано-Франківськ. Зняти квартиру тут можна за 430 грн, а серед 140 оголошень точно знайдеться вдалий варіант.

Значно дорожче обійдеться оренда приватного будинку. При цьому в деяких містах ціни виросли досить відчутно. Наприклад, у Львові забронювати будинок в середньому можна за 3 тисячі гривень. У порівнянні з минулим роком вартість підскочила ґрунтовно – до 150%. Також зріс і попит на львівську нерухомість.

Сильно подорожчали будинки під оренду в Дніпрі – також до 3 тисяч гривень (до 50%). Найдорожчі котеджі в Києві – 5 тисяч гривень. При цьому в столиці оренда будинків подорожчала всього на 11%.

Тим часом в Харкові зняти будинок в цьому році стало дешевше. Ціни впали на 7% – до 2800 гривень на добу. А найдешевші будинки – в Одесі. Тут бажаючі зможуть зняти котедж за 2700 гривень.

Аналітики також зазначають і зростання попиту на добову оренду. Найбільше це помітно в Тернополі – 13%, Черкасах – 12% та Чернівцях – понад 10%. Трохи менше стали цікавитися апартаментами в 6 містах: у Львові та Чернігові – мінус 5%, Києві та Ужгороді – мінус 3% та 4% відповідно, Івано-Франківську та Харкові – мінус 2%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві за час карантину помітно подорожчала оренда квартир. При цьому в деяких районах зростання склало до 26%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом