У Києві виросла вартість оренди квартир: за скільки і де можна зняти житло

У Києві за час карантину помітно подорожчала оренда квартир. При цьому в деяких районах зростання склало до 26%.

Відповідні дані навів портал OLX Нерухомість.

Згідно з отриманою інформацією, ще цього літа у Деснянському районі столиці можна було зняти однокімнатну квартиру за 6500 гривень та трикімнатну на Печерську за 45 600, то вже у вересні діапазон цін варіювався в межах 7000-49 400 гривень на місяць. Як підкреслюють дослідники, головним чином зміна цін оренди торкнулося саме столичних "однушок". Так, в деяких районах ціни зросли на 26%.

Подорожчання орендної плати відбулося і в двокімнатних і трикімнатних, проте не так сильно – в цілому до 12%.

При цьому, в низці квартир оренда вартості не змінилася. Йдеться про двокімнатні в Деснянському (близько 8 000 грн), Оболонському (близько 12 000 грн), Солом'янському (близько 12 000 грн), Подільському (близько 20 000 грн).

При цьому, згідно з наведеними даними, ринок орендної нерухомості явно ожив, судячи з кількості пропозицій, що збільшилася. Так в Деснянському районі такий приріст склав цілих 55%, в Дарницькому і Подільському – на 34%.

Незважаючи на такі коливання цін, Деснянський, як завжди, залишається найдешевшим районом, в якому можна зняти квартиру. Однокімнатна тут буде коштувати від 7000 грн, двокімнатна – від 8000 грн, а трикімнатна від 10 000 грн в місяць.

При цьому Печерський район, традиційно залишається найдорожчим у столиці. Оренда "однушок" стартує від 17 000 грн, двокімнатних – від 28 100 грн, трикімнатних – 49 400 гривень.

Детально з вартістю оренди квартир в столиці можна ознайомитися у таблиці:

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві ринок офісної нерухомості продемонстрував серйозне падіння, скоротившись на 42%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом