Житло у московських новобудовах рекордно подорожчало на тлі санкцій

Ціни на нерухомість у Москві зросли у лютому на 5% на тлі війни в Україні та введені внаслідок цього економічні санкції проти Росії.

Як повідомляють ЗМІ окупантів, останній рекорд такого роду було встановлено у березні 2014 року. Тоді зростання на тлі ослаблення рубля становило 4,8%.

У лютому 2022 року середня вартість 1 кв. м у масових новобудовах Москви збільшилася на 5% і досягла 281 тисячі рублів. Це найрізкіший ціновий стрибок за місяць з 2014 року, йдеться у повідомленні ріелторської компанії "Метріум".

Так, до нападу на Україну середня вартість квадратного метра в новобудовах комфорт- та стандарт-класу в Москві становила 261 тисячу рублів, але за лютий вона зросла до 281 тисячі рублів – на 20 тисяч рублів.

Слід очікувати, що ціни у березні продовжать своє зростання, оскільки запроваджені санкції продовжують душити російську економіку. Наприклад, з 28 лютого центробанк Росії різко підвищив облікову ставку до 20%, що не могло не позначитися на кредитах, у тому числі й іпотеці.

"Так Росія котиться до себе реальною. Не можна роками приносити всім горе, а собі продаж газу та нафти. Рано чи пізно бумеранг обов'язково повернеться – зараз це і відбувається", прокоментував стан на ринку російської нерухомості український депутат Олексій Гончаренко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, всесвітньо відомі архітектурні студії Zaha Hadid Architects, David Chipperfield Architects та MVRDV заявили, що згортають свої проєкти в Росії через війну в Україні.

Росія віроломно без оголошення війни завдала вранці, 24 лютого, масованого ракетного удару по більшості міст України. Пізніше російські війська почали обстрілювати житлові будинки, садки та навчальні заклади, що призвело до численних жертв серед мирного населення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом