Зеленський підрахував, скільки потрібно грошей на відновлення України

Для України було б достатньо 15-17 млрд доларів на рік міжнародної допомоги, щоб відновити зруйновані під час війни інфраструктуру та житловий фонд.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час ефіру національного телемарафону.

За його словами, українська сторона надала міжнародним партнерам інформацію, як бачить відновлення після війни. Так, цей план був представлений у Лугано, який передбачає допомогу на кілька сотень мільярдів доларів. Однак є невелика частина цього плану під назвою Fast Recovery Plan. Він запевнив, що ОП постійно спілкується з міжнародними партнерами щодо цього плану і хоче, щоб він реалізовувався вже зараз.

Fast Recovery Plan передбачає виділення Україні по 15-17 млрд доларів на рік, за ці гроші можна відновити зруйновані житловий фонд та соціальну інфраструктуру. Реалізується цей план частинами. Наприклад, з ініціативи першої леді Євросоюзом виділено кошти на школи.

"Перш за все, що хочеться, – відновити житло людям. Вони хочуть повернутися додому, їм треба жити десь. Коштів в українському бюджеті на це немає - це чесно, я думаю, що всі розуміють, що кошти в першу чергу йдуть на війну і на соціальні виплати та пенсії. Тому продовжуємо наполягати на відносинах з міжнародними партнерами, тож просимо допомогти у реалізації цього плану", - додав Тимошенко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, влітку минулого року у Швейцарії на конференції в Лугано було прийнято підсумкову декларацію проєкту з відновлення України, яка постраждала внаслідок російської агресії. Проєт передбачає надання Україні 750 млрд доларів. План відновлення розрахований на 10 років, складається з трьох частин: гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури, підтримка економічних реформ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом